2011-05-30
20:57:08

Måndag = Hyffsat bra start=)

Jepp sörru!
Fångade dagen kan man säga å påbörjade det som jag sa jag skulle påbörja;).
Dagen började med att jag finally fick det som jag väntade på och älskar, svar på tal!
Läkaren ringde och jag vet nu va det har varit och vad som komma skall, magsår/magkatarr. Jag har ett mindre magsår vilket utlöser, med hjälp av mitt dåliga levende :P. En syra i magen som orsakat det mesta, och tröttheten beror på mineral och vitamin brist.
Så! En medecin kur på 4veckor och en total omställning med kost och motion har nu dragit igång!
Jag får EJ äta/dricka följande:
  • Fet mat
  • Stekt mat
  • Kryddig mat ( a little tear måste erkännas)
  • Salt mat
  • Juicer
  • Alkohol (slut på mys vinet i 2veckor framöver)
  • Kaffe (utmaning)
  • Socker
Sen i detta hör även något som jag innerligt älskar, vitlök. Harsh harsh men jag ska allt fixa detta:). Och nått som chocka mig lite, kokt ägg är även big no no. Hårdsmält för magen och inge  bra alls tydligen.
I och med detta så råder strikta order om regelbudna matintag, med andra ord måste jag käka. Svårt för vissa att förstå, men ingen storätare:).
Därför kan jag säga att jag är stolt! Käkat Frukost, lunch och middag!Ska även ge mig på kvällsmat här om en liten stund.
Samt! Promenerat två ggr idag och rört på mig.
Sen för första gången på länge är min tränings motivation back! Dock!Ni som känner mig vet att jag ger ju 1000% inom allt och kör på för hårt när det kommer till sånt här, verkligen pressar till max.
Icke denna gången my friends!
No no no har minsann lärt mig en rejäl jävla läxa den här gången.
Ska hålla kosten (säger inte för mycket, men ska ge mig fan på det i allafall) samt träna 3-4ggr i veckan. Promenaden blir en 20min ivart fall varje dag, bra för kropp och själ om inte annat.

I samband med medecinerna fick jag en del vitaminer och mineraler, ska jag minsann sköta.
Lite nervös inför att gå ombord imorgon, vet ju inte hur det kommer att gå. Men vet att jag vill jobba och ha kvar jobbet i framtiden, har inte råd att vara sjuk. Och visst en kropp har du bara en gång, den ska du även ha i många jävla år till. Men om jag nu sköter mig, tar 3djupa andetag, undviker att stressa upp mig (utmaning:) ) så ska la detta gå väl.

Så so far so good! Men bara gått en dag, men viljan och motivation till att bli en bättre människa är änna stark så säg!
Sen så stöttar mina vänner mig och familjen och bara det är guld för mig av en sju helvetes massa anledningar :).

En annan glädjande och extremt jävla nice happening! IM GOING TO GÄVLE GOD DAMNED IT! Ska fan i mig på Get Away Rock i Gävle! Å detta är ju något som sätter en extra jävla push på att jag måste sköta mig :).

Det hårda kostschemat och no alcohol är strikt nu i minst 2veckor, då har halva kuren gått. Och vi vet då om jag ska in på sjukan eller om jag kanske skött mig så bra så kroppen is on fire:).

Men nu gött folk! Ska här packas inför båtens 8dagars arbetspass, och vi håller la änna tummarna för att detta för allt i hela helvete ska gå bra:). Det ska deffenitivt packas ner träningskläder den saken är säker.
Samt körskole böckerna, jepp you heard me.
Om jag säger att jag ska ställa allting till rätta och ordna upp allting, då ska jag fan i mig göra det också:). Så ja! Fingers crossed!

Men en update blir det när jag är i Sverige och mellan landar samt en ordentlig när jag är tebax hemma nästa onsdag. Och så hoppas jag ju givetvis att solen skiner utav bara helvete i Kiel så man får lite färg på sina lediga stunder:).

Ta hand om era nära och kära och er!
Take Care / Lucky Lady
2011-05-29
23:32:09

Söndag, underbara söndag:P

Söndag är snart lost, för denna gången:).
Imorgon väntas en hel del att göra men framför allt vila. Sen HOPPAS jag sjukhuset hör av sig för mina prov resultat så jag vet. Vill inte ha en sjukskrivning, jag vill däremot ha svar och få ett slut på detta. Konstant trött och min ork bara försvinner. Sen så denna ständiga jävla smärtan som bara kommer, å det sätter många käppar i hjulen.
Nu imorgon blir det inget Karlstad för att smärtan kommer oftare nu och orken försvinner snabbare.
Jävligt tråkigt för ja och en av mina närmsta tjejkompisar hade bestämt att vi skulle till underbara Linda och grabben o hälsa på. Som sagt käppar i hjulen:).

Istället ska jag vara hemma och vila och beta igenom lite. Man kan säga att jag seriöst ska försöka reboota mig själv så bra jag kan. Jag vet liksom inte hur man gör eller vilken väg man ska gå för att fokusera på sig själv och må bra. Helt allvarligt:). För ett tag sen så sa jag till min kära mor att jag önskar det fanns en jävla manual över hur man ska göra i livet typ.
Min brutala mors svar:
- Det bara är så Maria, skärp dig. Man gör saker sen skärper man sig, och det är fan inte lätt. Men skärp dig.
Man tyckte ju kanske att hon va lite väl harsh mot en, men hon vet liksom vad som behöver bli sagt. Å då änna har hon inget stop liksom :). Men hur?! Blir änna riktigt trött på mig själv till och från:).
Men livet är till för att styras upp och vara en utmaning. Thats it.
Men det jag tycker är svårt är att liksom ta sig dit hän man måste för att det ska kännas bara ok.
Men allt är ta mig fan en balans gång, ALLT! Jobb, vänner, familj och relationer i allmänhet.

Jag är sån att jag behöver delvis en struktur, ett mål. Har jag inte det blir jag helt lost och mår dåligt :).
Men måste la änna inse att det nya målet är jag. Känns riktigt jävla jobbigt med tanke på att jag aldrig direkt vart mån om mig. Kan erkänna att jag seriöst jävla brutalt misshandlat min kropp till MAX och ska nu bryta det mönstret? WTF säger jag bara :P. Men det är en riktig utmaning....

Så bloggen här lär la mer eller mindre bli en coaching och en uppföljning hur allt artar sig steg för steg med kost omlägget och träningsschemat med mera.

Och nu ska jag jobba mot ett mål som jag aldrig trodde jag skulle ens tänka tanken på, mig själv.
Punkt till punkt ska här bli en massa ändringar, och hur allt kommer arta sig återstår att se. Kommer lägga upp bilder samt skriva helt o totalt fullständigt ärligt hur allt går. För bara genom att göra det, så blir det att jag måste bevisa det för mig själv och verkligen ta tag i det. Dom här 26 (fatta jag blir 26 i sommar, holy shit) åren av rejält misshandlande och felaktiga beslut är nu slut. Det är för lång tid och nått måste ske innan det seriöst går rejält utför :P.
Detta blir dagen/kvällens inlägg och starten för något helt nytt. Lets fucking rock n roll ;)
Ta hand om era nära och kära och er!
Take Care / Lucky Lady
2011-05-29
02:51:19

Man kan seriöst säga att jag dratt mig för att skriva här.

Kort tid? o mycket har hänt...... Bokstavligen talat!
Det är ungefär som ni vet när man får en rejäl käft smäll och inser: Vad fan är det jag gör? Det är seriöst som om jag befunnit mig i en jävla vakumfylld bubbla och nu när någon spräckte den, ser jag allt.
Jag kan erkänna att jag ej mår bra:), har allvarlig järnbrist och magsår. Börjar inse saker som jag inte ens grunna på innan.
Och jag är välmedveten om att det val du gör will bit you on the as! Man gör sina misstag o får bita i det sura gräset, thats it.
Men som med allt annat, dom misstagen jag gör idag är en del av det som är jag. Allvarligt talat så gör vi alla misstag. Vissa använder sig av dom o tar lärdom, och vissa andra gör det ej.

Alltså det här kommer seriöst bli ett sånt prata/skriva av sig inlägg. Vissa kommer säkert skratta åt det och andra förstå:). Underbart säger jag!Betyder ju att folk hör/läser!
Jag är kvar på Stena och jobbar, dock hemma just nu med en kombination av ledig/sjuk. Fick gå hem tidigare förra passet. Spydde och fick feber och va helt svimmfärdig, med andra ord hello järnbrist o magsår.
Några säger : Grattis! Nu fattar ju du att du ska ta hand om dig själv! Jag svarar enkelt och rakt med: När ska jag hinna det? Och så tänker jag samtidigt varför?

Den senaste tiden, några månader tillbaka. Har jag blundat och bara kört på. Och nu är allt bara lost :). Jag kan inget annat än att le åt detta. Har gråtit till och från varje dag i snart 4veckor, lite jobbigt om man säger så :) Men allt är ju inte dåligt :). Mycket bra är ju runt omkring också! Jag har blivit gudmor=)! Till världens finaste vovve Daisy :). Ja jag grät när jag såg henne första gången, skäms icke.
Bästa terapin ja kunde få nu.
Jag tänker och gör för mycket hela tiden, och nu är jag sjuk. På måndag ska dom ringa från sjukan...... Läggs ja in så vet jag inte hur jag kommer reagera. Klarar inte! av sjukhus...... blir bara ledsen.

Men samtidigt är la det min väckarklocka som säger att jag ska skärpa mig.
Jag vet att jag sa att allt va bra, men jag är mästare på det. Och fanns det en pokal, skulle jag ha den år in och ut ;). Sorry men så är det! Jag stänger in det jag känner och viftar bort det. Men nu för 5veckor sen brast det. HAR ALDRIG GRÅTIT SÅ MYCKET SOM NU OCH TÄNKT PÅ ALLT! Gillar jag det? Nej. Men jag får skylla mig själv, jag vet det. Och jag jobbar med allt mellan himmel och jord. För första gången på fem år så ska jag tänka på mig själv? Och är själv? galet =). Vet seriöst inte ens hur man gör.
Jag saknar det som var när man fick ta hand om en annan och man va med någon som fanns där när man va dum i huvudet eller snäll:)

Även märkt hur mycket man seriöst bär inom sig! Det är änna helt sjukt! All denna jävla ilska och ledsamhet, blir änna chockad...... Men ut kommer det :) vare sig jag vill eller inte!
Sen vet ju inte jag om ni är sådana, men jag vill ha svar:).
Och så dricker man alkohol och då börjar det, det ballar ur! Om nu IPHONE ska ha allt, ge mig seriöst ett alkolås.
Men nu finns ju ej detta, så jag löste det så som jag kunde. Jag radera en del nummer :) Först det nummer som seriöst är ska vara så svårt för mig att låta bli. Lär ju deffenitivt aldrig höra från det igen :) E jag ledsen över det? Oja....... nått så fruktansvärt. O det är det som gör att jag är så nere, jag kan inte fixa detta alls! Det ända jag kan gör är att lära mig att accepetera det. Det är jobbigt=)


Detta är min update nu, ska la skriva o ladda upp pix imorgon på mitt boende med mera:).

Om ni tänker och känner en sak LOVA å tänk en eller sju ggr till innan ni gör slag i saken. Ni kommer att ångra er bittert annars å få smaka på det rejäla bittersweet. Skriver det här endast av godo, den här "resan" har ej vart vacker..... :) Man vill inte gråta mer, men det kommer man. Samtidigt som man får seriöst veta att man lever o seriöst sona sitt straff.
Tänk er för och ta som min köksmästare en gång sa, 3 rejält jävla djupa andetag.

Ta hand om era nära och kära och er!
Take Care / Lucky Lady
2011-05-02
12:00:22

Måndag den 2maj! Imorgon går man ombord igen=)

Ja då va det dags igen att bege sig mot böljan blå imorgon!
Ledigheten va kanon, stressig men ändå inte=). Man hann ju med riktigt mycket faktiskt, träffa nästan alla. Man va med familjen och vännerna och gjorde det bästa av den korta tiden som va:). Men tiden flyger iväg! Imorgon går man på igen för ett 8dagars pass, och går faktiskt av på mors födelsedag:). Då blir det raka vägen upp till Dalsland och fira henne utav bara helvete :).
Samt nu så är det dags att påbörja med körkortet igen, nu när den "värsta" stormen änna lagt sig :P.
Jobb, utbildningar och flytt med mera.
Som min goa Hanna säger så jävla klokt:
-Man är som ett tåg, det bara säger tjuff tjuff och tut tut=).
Vila och ha allt på sin ultimata plats kommer :).
I mitten av veckan som va fick jag en sådan enorm skuld känsla för att jag ej hunnit höra av mig eller hört av mig mer till folk. Men snabbt kommit underfund med att allt kan ju inte hänga på mina axlar. Och då märker man vilka som e en nära och vilka som änna nog aldrig ens vart det:).
Men i övrigt med mig är allt kalas och bara bra=). Trött och seg hör till, och så är det=). Men sommaren är här och nu i sommar ska här fan i mig njutas! Funderar starkt på att dra till Gävle för get away rock. Vilka är på?=)
Sen är det ju vissa som undrar hur jag jobbar och när, här kommer mitt schema:) :
Maj: 3 - 11/jobb
17 - 23/jobb
31 - 8juni /Jobb
Juni: 14 - 20/ jobb
28 - 6juli/ Jobb
Juli: 12 - 18/jobb
26 - 3aug /jobb
Aug: 9 -15aug/Jobb
23 - 31 / Jobb
Och det är så långt jag vet just nu och har koll på=). Men there we have it! Nej om man skulle ta och grejja undan lite av det sista och göra klart inför morgon dagens pågång=)
Ta hand om era nära och kära och er!
Take care/ Lucky Lady